Az állatok jóléte a mi ügyünk is

 

Az állatok jólétének ügye nagyon közel áll a szívünkhöz. Az Eden termékeket nem állatokon teszteljük, hanem állatok (állataink) tesztelik őket. Saját, valamint barátaink és családtagjaink házi kedvencei próbálják ki az új recepteket és fogyasztják eledeleinket nap mint nap. Így nyomon követhetjük, milyen hosszú távú előnyökkel jár a megfelelő étrend állataink egészségére. A tesztelésért egy nagy testű tesztelőkből és egy kis testű tesztelőkből álló csapat felel, akik még le is fotózkodtak Önnek!

Az Eden aktív szerepet vállal több, cicákkal és kutyákkal foglalkozó jótékonysági szervezet munkájában, és a Facebookon is vezet egy Eden Angel Rescues nevű csoportot. Az általános segítségnyújtás és tanácsadás mellett a cicás és kutyás Facebook-fórumok arra is jók, hogy visszajelzést kapjunk eledeleink fogadtatásáról és a jövőbeli termékekkel kapcsolatos igényekről.

Az Eden termékeit az egyesült királyságbeli PETA állatvédő szervezet ellenőrizte, nevünk szerepel a PETA weboldalán a nem állatokon tesztelt, társállatoknak szánt állateledelek listáján.

Az Eden tagja az állateledel-gyártók egyesületének (PFMA, Pet Food Manufacturers Association) és a kisállatipari szövetségnek (PIF, Pet Industry Federation), amelyek vezető iparági szervezetek. Bár kis cég vagyunk, célul tűztük ki, hogy hatással legyünk az állatjólétre és támogassuk megvalósulását az iparágon belül.

 

Az Eden termékekben használt alapanyagok

Az ősi étrend alapelvei szerint a cicák és kutyák is ragadozók, ezért eledeleinkben nagy százalékban található hús. Ennek következtében a beszállítóink által felhasznált állatok jólétével is törődünk. Olyan alapanyagokat használunk, amelyek kereskedelmi okokból az emberi táplálékláncban többletet jelentenek. Ezek az összetevők olyan állatokból származnak, amelyek az állatorvosi ellenőrzés alapján emberi fogyasztásra alkalmasak. Olyan, nyilvántartásba vett vágóhidakról érkeznek, amelyek működése állatorvosi felügyelet mellett történik, így biztosítva az állatjóléti előírások betartását.

Ezek a szabályok a tenyésztés céljából tartott állatok védelméről szóló európai egyezményen alapulnak, és tiszteletben tartják a haszonállatok jólétével foglalkozó tanács (Farm Animal Welfare Council) által meghatározott „öt szabadságjogot” 

  1. Éhség és szomjúság nélküli élet – elegendő friss víz és megfelelő minőségű és mennyiségű élelem biztosítása,
  2. Kényelmetlenség nélküli élet – megfelelő környezet biztosítása, beleértve a búvó- és pihenőhelyet,
  3. Fájdalom, sérülés és betegség nélküli élet – sérüléstől és betegségtől való védelem, illetve szükséges esetén vizsgálat és gyors kezelés,
  4. Jog a normális viselkedés kifejezéséhez – elegendő hely, megfelelő tartásrendszer és az azonos fajú állatok társaságának biztosítása,
  5. Félelem és gyötrelem nélküli élet – a környezet és a bánásmód nem okoz pszichikai szenvedést.

A területet szabályozó irányadó jogszabály a Tanács 98/58/EK irányelve a tenyésztés céljából tartott állatok védelméről, amely lefekteti az élelmezés céljából tartott nyulak védelmére vonatkozó szabályokat is.